Pratsam

Kysymykset

Kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka Pratsam toimii?

Pratsam toimittaa äänijulkaisuja internetin kautta, pääasiassa digitaalisena DAISY-erityisformaatina. Soittimet ovat yhdistetty internettiin kiinteällä, langattomalla tai mobiililiittymällä. Soittimet voivat olla erityisvalmisteisia laitteita, tietokoneohjelmia tai mobiililaitteiden sovelluksia.

Mitä Pratsam maksaa?

Pratsamjärjestelmä kuuluvine soittoratkaisuineen on tavallisesti järjestön hallinnoima ja järjestö päättää ovatko julkaisut maksuttomia vai ei. Järjestö voi myös tarjota maksuttomia tukipalveluita kuten asennuksia ja vianmäärityksiä.

Esimerkiksi suomalaisen erityiskirjaston lainaajilta tai suomenruotsalaisen äänilehden tilaajilta ei peritä maksuja. Pääsy tiliin vaatii toki lukemiseste. Katso lisätietoja järjestöjen verkkosivuilta.

Mistä saan soittimen?

Soittimia saa niiltä etujärjestöiltä, jotka käyttävät Pratsamin ratkaisuja. Ota yhteyttä etujärjestöösi saadaksesi tietää mahdollisuuksistasi saada soitin käyttöösi.

Kuka asentaa soittimen minulle?

Etujärjestön resurssien mukaan heillä on tukihenkilöitä, jotka auttavat asennuksissa. Ota yhteyttä etujärjestöösi saadaksesi lisätietoja.

Soittimeni ei saa yhteyttä, missä on vika?

Joskus voi esiintyä häiriöitä internetyhteydessä. Yksinkertainen toimenpide, joka usein ratkaisee ongelman, on katkaista verkkolaitteen virta ja yrittää uudelleen minuutin päästä.

Kuka auttaa minua jos soitin ei toimi?

Ota yhtettä soittimen toimittajaan ja pyydä heiltä apua ongelmaan.

Mitä teen jos päivän lehti ei ole saatavilla?

Jos päivän lehti ei ole tullut luvattuun aikaan mennessä, voit ottaa yhteyttä etujärjestöösi. Suomenruotsalaisten lehtien osalta ota yhteyttä Suomen ruotsinkielisten äänilehtiyhdistys ry:een.

Voinko tallentaa äänilehden?

Pratsamjärjestelmä voi tallentaa äänilehtiä useita viikkoja ja soittimen ohjauspaneelista voit kätevästi selata vanhempia lehtiä.

Miksi ääni puhuu niin hitaasti?

Voit säätäää äänen nopeutta toisilla soittimilla. Jos olet laskenut nopeutta, muistaa soitin sen seuraavan kerran kun kuuntelet. 

Voinko saada äänilehtiä ja äänikirjoja samaan soittimeen?

Moderneilla DAISY Online -standardia tukevilla soittimilla voi soittimen yhdistää useisiin sisällöntuottajiin. Ota yhteyttä etujärjestöösi tai äänikirjastoosi saadaksesi lisätietoja.